Week van het Oor

Batterijen hoortoestel

Merkt u dat uw gehoorapparaat minder goed functioneert? Dan kan het zo zijn dat de batterijen van het hoortoestel op zijn. Gelukkig zijn deze eenvoudig bij te bestellen, ook online.

Er zijn verschillende soorten hoortoestel batterijen. Welke batterijen u nodig heeft, hangt af van het type hoortoestel dat u heeft. Niet alle batterijen passen in elk toestel. Twijfelt u? Dan kunt u altijd het beste contact opnemen met uw audicien. Ook bij Hoorhetgoed.nl kunt u terecht met vragen over de batterijen voor uw gehoorapparaat. Heeft u de juiste batterijen gevonden? Dan kunt u deze direct aanschaffen in de webshop.

Omgaan met batterijen gehoorapparaat

Met de batterijen van uw gehoorapparaat wilt u zorgvuldig omgaan. Er zijn manieren om de levensduur van uw batterijen te verlengen:

  • Gooi een batterij niet direct weg als die niet werkt! Hoortoestel batterijen reageren op lucht. Als u het luchtdichte stickertje verwijdert gaat de batterij werken. Het kan een minuut duren voordat de batterij gaat werken, dus heb geduld.
  • Verwijder het stickertje niet totdat u de batterij gebruikt. U kunt het stickertje niet meer terugplaatsen wanneer deze eenmaal verwijderd is. Haalt u het lipje te vroeg eraf, dan 'verspilt' u de batterij van uw gehoorapparaat dus. Laat de batterijen in de verpakking zitten totdat u ze nodig hebt.
  • Bewaar batterijen op een droge plaats. Zorg ervoor dat de batterijen niet in aanraking komen met andere batterijen of metalen voorwerpen en bewaar ze in een droge ruimte op kamertemperatuur.
  • Vocht uit uw hoortoestel laten. Sommige mensen hebben last van een 'vochtig' hoorapparaat. Als u uw gehoorapparaat 's nachts niet gebruikt, is dit op te lossen door 's nachts het batterijvakje open te zetten. De batterijen kunt u dan gewoon laten zitten, maar de vocht kan zo het batterijvakje uit.
  • Heb altijd batterijen op voorraad. Zorg ervoor dat u wanneer u weggaat altijd reservebatterijen bij u heeft en dat u altijd een voorraad in huis heeft. Zo verliest u nooit uw gehoor.

Batterijen hoortoestel bestellen

Tegenwoordig heeft u geen excuus meer om geen voorraad batterijen in huis te hebben, ze zijn namelijk zeer eenvoudig online te bestellen. Op Hoorhetgoed.nl kunt u al batterijen bestellen vanaf € 1,39! In de webshop vindt u onder andere Power One batterijen, zink lucht batterijen van Siemens en het merk Rayovac. Bekijk hier het aanbod.

Andere gehooraccessoires

Batterijen zijn niet de enige gehooraccessoires die van belang zijn voor (de levensduur van) uw hoortoestel of uw gehoor. Wanneer u uw gehoor wilt beschermen, dan zijn gehoorbeschermers een echte must-have. Daarnaast is het schoonhouden van uw gehoorapparaat zeer belangrijk en noodzakelijk voor de nodige hygiëne. Alle producten die daarvoor nodig zijn kunt u ook online bestellen.

Mocht u vragen hebben over een product, neem dan vooral even contact met ons op.

Onderzoek bij aankoop van een gehoorapparaat

In mijn praktijk als hoorspecialist zie ik vaak hoe overweldigend het pr

Lees meer
Gehooroplossingen

De meeste vormen van gehoorverlies ontstaat door een natuurlijke vorm va

Lees meer
Nationale hoorstichting

Het gehoor is van ontzettend groot belang en wordt vaak als vanzelfsprek

Lees meer
Slechthorend

Slechthorendheid is vaak iets dat vanaf de geboorte vastgesteld wordt en

Lees meer