Week van het Oor

Gehooroplossingen

De meeste vormen van gehoorverlies ontstaat door een natuurlijke vorm van slijtage. Een beschadiging aan het oor zorgt ervoor dat uw gehoor afneemt. Maar niet getreurd. Er zijn tal van gehooroplossingen om het gehoorverlies te compenseren en uw gehoor weer te vergroten. Er zijn vele soorten gehoorapparaten verkrijgbaar waardoor uw probleem kan worden opgelost.

Functie van een gehoortoestel

Een gehoortoestel heeft als functie om het geluid te versterken in uw omgeving. Eigenlijk is het niets meer dan een klein microfoontje welke zorgt voor het opvangen van het geluid. Een versterker zorgt ervoor dat het geluid de juiste sterkte heeft waarna het wordt doorgestuurd naar een klein luidsprekertje die u de geluiden op een goede sterkte laat horen. Elk gehoorapparaat heeft zijn eigen kenmerken. Ze verschillen vaak in de mate van versterking van het geluid.

Probeer verschillende oplossingen

Voor het bepalen welke gehooroplossing voor u van toepassing is en de beste optie is, is het van belang te weten hoe groot uw gehoorverlies is. Mensen met een lichte gehoorbeperking hebben bijvoorbeeld al voldoende aan een gehoortoestel met een lichte versterking van het omgevingsgeluid. Ook de vormen van gehoorapparaten verschillen vaak van elkaar. Vaak krijgt u de mogelijkheid voor het proef dragen van verschillende gehoortoestellen zodat u zeker bent dat u een geschikt gehoorapparaat aanschaft.

Vergoeding zorgverzekering

In veel gevallen worden de kosten voor een gehooroplossing verzekerd door uw zorgverzekeraar. Lees voordat u een gehoorapparaat aanschaft of overweegt aan te schaffen wel goed de voorwaarden door. Het verschilt namelijk per verzekeraar wat er precies wordt vergoed. Vaak zit er een grensbedrag aan of vergoeden ze alleen gehoortoestellen van bepaalde merken. Zoek dit dus goed uit om hoge kosten te voorkomen.

Eenzijdige doofheid

Voor veel mensen, en waarschijnlijk ook voor u, is het de normaalste zaa

Lees meer
Symposium: Hoorzorg ouderen, onze zorg

Op maandag 21 april is het symposium 'Hoorzorg voor ouderen, onze zo

Lees meer
Batterijen hoortoestel

Merkt u dat uw gehoorapparaat minder goed functioneert? Dan kan het zo z

Lees meer
Doofheid

Als we het hebben over doofheid, wordt al snel gedacht aan mensen die he

Lees meer