Week van het Oor

Gehoortesten

Slechter horen hoort erbij wanneer u ouder wordt, maar gehoorschade op jongere leeftijd kan eenvoudig voorkomen worden door uw oren te beschermen tegen harde geluiden. Wanneer u niet zeker bent hoe het met uw gehoor gesteld is kunt u op vele manieren en op vele plaatsen een gehoortest doen.

Fysieke winkels

U kunt een test eenvoudig en in de meeste gevallen gratis laten doen bij een audicien bij u in de buurt. Er zijn verschillende fysieke winkels waarbij u met een afspraak snel zo'n test kunt doen. Sommige winkels hebben zelfs speciale dagen georganiseerd waarbij u gewoon binnen kunt lopen voor een dergelijke test. U weet dan na ongeveer 20 minuten van testen hoe het met uw gehoor gesteld is, en de test is meestal gratis. Deze testen worden allemaal uitgevoerd door professionele audiciens, waardoor het advies dat u ontvangt erg effectief is.

Online test

Wanneer u weinig tijd heeft kunt u ook snel online een gehoortest doen. Er zijn verschillende soorten te vinden dus probeer een test te kiezen die goed bij u past. Zo zijn er speciale kindergehoortesten, testen voor volwassenen, testen voor jongeren en testen voor werknemers die in een belastende omgeving werken. Deze online testen geven u al vaak binnen enkele minuten resultaten. Tip: doe meerdere testen op verschillende sites, zodat u een betrouwbaarder resultaat krijgt. Om helemaal zeker te zijn van de kwaliteit van uw gehoor is het toch altijd aan te raden om even langs een audicien te gaan.

Een goede oplossing

Wanneer er een slecht resultaat uit de test komt, dan is het ook aan te raden om even langs een audicien te gaan. Ook kunt u online kijken naar mogelijkheden om uw gehoor te ondersteunen. Denk hierbij aan een gehoortoestel. Veelal heeft u echter wel de expertise en het advies van een professional nodig  voordat u een juiste keuze kunt maken. Hoortoestellen zijn tegenwoordig bijna onzichtbaar en vallen in de meeste gevallen ook binnen het pakket van uw zorgverzekering. Om hier zeker van te zijn kunt u het beste informatie opvragen bij uw zorgverzekering om de hoogte van uw vergoeding vast te stellen.

Artikelen

Gehooroplossingen

De meeste vormen van gehoorverlies ontstaat door een natuurlijke vorm van slijtage. Een beschadiging aan het oor zorgt ervoor dat uw gehoor afneemt. Maar niet getreurd. Er zijn tal van gehooroplossingen om het gehoorverlies te compenseren en uw gehoor weer te vergroten. Er zijn vele soorten gehoorapparaten verkrijgbaar waardoor uw probleem ka

Lees meer...

Symposium: Hoorzorg ouderen, onze zorg

Op maandag 21 april is het symposium 'Hoorzorg voor ouderen, onze zo

Lees meer
Batterijen hoortoestel

Merkt u dat uw gehoorapparaat minder goed functioneert? Dan kan het zo z

Lees meer
Gehooroplossingen

De meeste vormen van gehoorverlies ontstaat door een natuurlijke vorm va

Lees meer
Doofheid

Als we het hebben over doofheid, wordt al snel gedacht aan mensen die he

Lees meer