Week van het Oor

Nationale hoorstichting

Het gehoor is van ontzettend groot belang en wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Communicatie wordt flink bemoeilijkt wanneer het gehoor niet optimaal is. Toch staan veel mensen hier niet bij stil, want de muziek wordt alsmaar harder en permanente gehoorschade is bij een groot deel van de bevolking al een feit. Het is dus van belang om hier goed van bewust te zijn.

De Nationale Hoorstichting maakt zich sterk voor dit bewustzijn van gehoorschade en zij willen daarom een groot publiek bereiken door informatie te verstrekken over gehoor en gehoorschade, zodat u zelf ervoor kunt zorgen dat uw gehoor zo optimaal mogelijk blijft met behulp van handige tips.

Risicogroep

De risicogroep voor gehoorschade zijn voornamelijk kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Dit is dan ook de groep waarop de Nationale hoorstichting zijn focus heeft gelegd. Het doel is om hen zo goed mogelijk te informeren, wat wordt gerealiseerd door samenwerkingen met andere organisaties. Ook worden er preventie activiteiten georganiseerd om hen op een leuke manier bewuster te maken van het belang van een goed gehoor. Tevens pleit de Nationale hoorstichting ervoor dat op festivals en andere (muziek) evenementen mogelijkheden zijn om de oren te kunnen beschermen. Zo zijn er op veel evenementen automaten vinden waarin oordopjes te verkrijgen zijn.

Gehoorbeschadiging kan niet alleen opgelopen worden met evenementen maar ook bijvoorbeeld op het werk. Deze groep mensen valt niet onder de risicogroep maar moet er ook bewust van zijn dat er altijd de goede materialen ter beschikking zijn om het gehoor te kunnen beschermen. De werkgevers zijn hier dan ook verantwoordelijk voor.

De toekomst

Voor de toekomst wilt de Nationale hoorstichting ook meer steun bieden aan organisaties die onderzoek doen naar het gehoor, waardoor schade in de toekomst binnen de perken zal blijven en iedereen bewust is van wat de juiste manieren zijn van goede oor bescherming.

Batterijen hoortoestel

Merkt u dat uw gehoorapparaat minder goed functioneert? Dan kan het zo z

Lees meer
Symposium: Hoorzorg ouderen, onze zorg

Op maandag 21 april is het symposium 'Hoorzorg voor ouderen, onze zo

Lees meer
Gehooroplossingen

De meeste vormen van gehoorverlies ontstaat door een natuurlijke vorm va

Lees meer
Slechthorend

Slechthorendheid is vaak iets dat vanaf de geboorte vastgesteld wordt en

Lees meer